Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Investeşte în oameni!Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Investeşte în oameni!
Axa prioritară 2 - "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"
Domeniul major de intervenţie: 2.1 - "Tranziţia de la şcoală la viaţa activă"
Număr de referinţă pentru contractul de finanţare nerambursabilă POSDRU 90/2.1/S/64002


DESCRIEREA ACTIVITĂȚILOR ȘI MĂSURILE DE INFORMARE ȘI PUBLICITATE DESFĂȘURATE ÎN CADRUL PROIECTULUI

 

  • Articole de informare asupra proiectului, publicate în reviste și ziare naționale, regionale sau locale și în edițiile online ale unor publicații

 

- Ultima oră, 15 decembrie 2010: ”VEHMED – O șansă pentru tinerii jurnaliști”

- Hyperion News, semestrul I, an universitar 2010 – 2011: ”VEHMED – O șansă pentru tinerii jurnaliști”

- Clipa, ianuarie 2011: ”VEHMED – Început de drum”

- Viața liberă, 23 noiembrie 2010: anunț publicitate

- Danubius News, 19 octombrie 2010: ”Universitatea DANUBIUS cercetează la nivel european pentru viitorul studenților săi”

- Edu Manager, 21 octombrie 2010, preluare ”Danubius News”, 19 octombrie 2010: ”Universitatea DANUBIUS cercetează la nivel european pentru viitorul studenților săi”

- Danubius News, 18 noiembrie 2010: ”Studenții danubieni – beneficiarii proiectelor europene”

- Adevărul de seară – Galați, 8 octombrie 2010: ”Universitatea Danubius va avea ziar și televiziune, finanțate din bani europeni”

- Forumul Gălățenilor: postare

- Daily Business, 8 octombrie 2010: ”Injecție de 4,6 mil. Euro în pregătirea a 400 de tineri jurnaliști”

- Ziua de Cluj, 11 octombrie 2010: ”4,6 milioane de euro pentru studenții la journalism din trei facultăți, inclusive cea din Cluj”

- Revista 22, 12 octombrie 2010: ”VEHMED pentru studenți”

- Revista 22, 8 noiembrie 2010: ”VEHMED – proiect UE în parteneriat cu Revista 22”

- Pagina de media, 8 octombrie 2010: ”Proiect masiv pentru studenți: cinci milioane de euro pentru viitorii jurnaliști”

- Internetus România, preluare Pagina de media, 8 octombrie 2010: ”Proiect masiv pentru studenți: cinci milioane de euro pentru viitorii jurnaliști”

- Fluxul de știri al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), preluare Pagina de media, 8 octombrie 2010: ”Proiect masiv pentru studenți: cinci milioane de euro pentru viitorii jurnaliști”

- Stil feminin, 11 octombrie 2012: ”Un proiect de pregătire a studenților la journalism pentru piața muncii a fost lansat”

Au fost realizate roll-up-uri de prezentare a proiectului, afișe și pliante de prezentare distribuite cu ocazia evenimentelor de lansare pentru informarea și atragerea grupului țintă.

Prezentarea proiectului pe paginile web ale beneficiarului și ale partenerilor:

- http://www.resurseumane-aur.ro/

- http://jurnalism.polito.ubbcluj.ro/

- http://www.revista22.ro/vehmed-vehicule-media-pentru-formarea-abilit259355ilor-practice-televi-9946.html

- http://armp.ro/home/proiectul-vehmed-vehicule-media-pentru-formarea-abilitatilor-practice-televiziuni-si-ziare-operate-de-studenti-pentru-studenti/

- http://ajr.ro/

- http://www.univ-danubius.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1141%3Avehmed&catid=59%3Aproiecte-de-cercetare&Itemid=317&lang=ro

Prezentarea proiectului pe portalul în dezvoltare al proiectului: http://www.vehmed.ro

 

Articole de comentarii și de opinii scrise de participanții la conferința de lansare a proiectului și la întâlnirile de prezentare a proiectului și la dezbaterile între studenți și angajatori, desfășurate în cadrul activităților A1 și A2.

Activitatea A1:

Universitatea Hyperion – București

- conferința de lansare a proiectului a avut loc în data de 17 noiembrie 2010, în incinta Universității Hyperion (articol Revista 22, 23 noiembrie 2010: ”VEHMED – la început de drum”).

Universitatea Babeș-Bolyai – Cluj

- conferința de lansare a proiectului a avut loc în data de 22 noiembrie 2010, în cadrul Universității Babeș-Bolyai (anunț eveniment pe website-ul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, articole: Clujtoday, 23 noiembrie 2010 ”VEHMED – Vehicule media operate de studenți pentru studenți”, Info.multicast.ro preluare Clujtoday, 23 noiembrie 2010 ”VEHMED – Vehicule media operate de studenți pentru studenți”).

Universitatea Danubius – Galați

- conferința de lansare a proiectului a avut loc în data de 17 decembrie 2010, în cadrul Universității Danubius (articol infocom@gal, 18 noiembrie 2010: ”Studenții danubieni – beneficiarii proiectelor europene”).

Activitatea A2:

Universitatea Hyperion – București

- sesiunea de dezbateri ”Angajatori și studenți în industria media”, a avut loc în incinta Universității Hyperion, în data de 14 ianuarie 2011.

Universitatea Babeș-Bolyai – Cluj

- sesiunea de dezbateri ”Angajatori și studenți în industria media”, a avut loc în incinta Universității Hyperion, în data de 12 ianuarie 2011.

Universitatea Danubius – Galați

- sesiunea de dezbateri ”Angajatori și studenți în industria media”, a avut loc în incinta Universității Hyperion, în data de 17 ianuarie 2011 (articole Infocom@gal, 11 ianuarie 2011 ”VEHMED – Sesiune de dezbateri”; Edumanager.ro, 17 ianuarie 2011, preluare DanubiusNews, 14 ianuarie 2011 ”VEHMED – acces la experiența jurnaliștilor consacrați pentru studenții danubieni”).

Alte articole:

- Revista 22, 25 ianuarie 2011 ”Speranțe, nu iluzii. VEHMED: televiziuni și ziare operate de studenți pentru studenți”.

- Mesagerul de Vâlcea, 17 februarie 2011 ”AUR sau investește în oameni”

 

 

  • Conferințele de lansare a proiectului „VEHMED - Vehicule media pentru formarea abilităţilor practice, televiziuni şi ziare operate de studenţi"
     

8 octombrie 2010, centrul INFOEUROPA – București

17 noiembrie 2010, incinta Universității Hyperion – București

22 noiembrie 2010, incinta Universității Babeș-Bolyai – Cluj

17 decembrie 2010, incinta Universității Danubius – Galați

 

 

  •     Lansarea proiectului „VEHMED - Vehicule media pentru formarea abilităţilor practice, televiziuni şi ziare operate de studenţi

 

În data de 1 august, „AUR”-A.N.S.R.U. în parteneriat cu Universitatea „Hyperion” din Bucureşti, Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Danubius din Galaţi, Asociatia Jurnalistilor din România, S.C. Revista 22 SRL, Asociaţia Română pentru Managementul Proiectelor, SC Filmnotic SRl şi organizaţia Media Consulting Group din Franţa au demarat proiectul „VEHMED - Vehicule media pentru formarea abilităţilor practice, televiziuni şi ziare operate de studenţi pentru studenţi”, ID 64002.

Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăţi capacitatea de ocupare a 400 studenţi care studiază jurnalismul din regiunile Nord-Vest, Sud Est şi Bucureşti-Ilfov prin crearea unui mediu real în care ei să îşi dezvolte abilităţile practice şi să îşi asigure o minimă experienţă profesională competitivă pentru piaţa muncii.

Proiectul are patru obiective specifice:

1.    Primul obiectiv este de a creşte gradul de înţelegere de către cei 400 studenţi a contextului în care aceştia vor lucra.

2.    Al doilea obiectiv este de a facilita practicarea profesiei de jurnalist într-un mediu real de către cei 400 de studenţi.

3.    Al treilea obiectiv este de a transfera către cei 400 studenţi un know-how relevant privind practicile şi experienţele de succes în profesia de jurnalist în România şi Franţa.

4.    Al patrulea obiectiv al proiectului este de a asigura o îmbunătăţire a capacităţii de a promovare a competenţelor şi abilităţilor profesionale a celor 400 studenţi.

 

Proiectul contribuie la implementarea principiilor dezvoltării durabile asigurând protejarea resurselor umane curente pentru valorificarea lor eficace în viitor. O şansă acordată tinerilor studenţi pentru ocuparea în industria pentru care s-au pregătit se va transpune într-o carieră sustenabilă în viitor.

 
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei